Fogyókúrás gesztenyés túrós piskóta
Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás
3evőkanál xilit
3 evőkanál liszt (diabetikus liszt)
1 mokkáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna)
Krémhez:
50 dkg tehéntúró
2dl tejszín
7 evőkanál xilit
10 dkg mélyhűtött gesztenye
1 evőkanál zselatinpor
1 tasak tortazselé
A tetejére datolya díszítéshez
A tésztához való anyagokból kerek piskótát sütünk, és a tortaformában hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a túrót, tejszínt, édesítőt, és gesztenyét összekeverjük. A zselatint másfél deci forró tejben elkeverjük, langyosra hűtjük és a gesztenyés túróhoz adjuk. A krémet a tortaformában levő piskótára öntjük. Rátesszük a kimagozott datolyát. A tortazselét összekeverjük 2 evőkanál édesítővel,2 dl vizet adunk hozzá és felforraljuk. Kissé kihűtjük és a torta tetejére öntjük, majd hűtőszekrényben megdermesztjük. Kivesszük a formából és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
|