  
	Fogyókúrás gesztenyés túrós piskóta 
	Hozzávalók: 
	Tésztához: 
	3 tojás 
	3evőkanál xilit 
	3 evőkanál liszt (diabetikus liszt) 
	1 mokkáskanál sütőpor (vagy szódabikarbóna) 
	Krémhez: 
	50 dkg tehéntúró 
	2dl tejszín 
	7 evőkanál xilit 
	10 dkg mélyhűtött gesztenye 
	1 evőkanál zselatinpor 
	1 tasak tortazselé 
	A tetejére datolya díszítéshez 
	A tésztához való anyagokból kerek piskótát sütünk, és a tortaformában hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a túrót, tejszínt, édesítőt, és gesztenyét összekeverjük. A zselatint másfél deci forró tejben elkeverjük, langyosra hűtjük és a gesztenyés túróhoz adjuk. A krémet a tortaformában levő piskótára öntjük. Rátesszük a kimagozott datolyát. A tortazselét összekeverjük 2 evőkanál édesítővel,2 dl vizet adunk hozzá és felforraljuk. Kissé kihűtjük és a torta tetejére öntjük, majd hűtőszekrényben megdermesztjük. Kivesszük a formából és forró vízbe mártott késsel szeleteljük. 
	  
 |