Epres joghurtfagylalt
6 személyre
30 dkg eper
1 kiskanál zselatin
2 kiskanál narancslé
5 dl sovány joghurt
2 tojásfehérje
1 evőkanál cukor
kevés méz
A gyümölcsöt megtisztítjuk és turmixoljuk. A zselatint a narancslével simára keverjük és gőzön kevergetve felolvasztjuk. A joghurtot a mézzel simára keverjük a zselatinos narancslevet bedolgozzuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukrot apránként bedolgozzuk majd az epre krémet evőkanállal beleforgatjuk. Hideg vízzel kiöblített formába töltve megfagyasztjuk, majd tálba áttöltve újra felverjük. A fagyasztóba visszatéve egy éjszakán át hűtjük. 1 órával tálalás előtt a hűtőszekrénybe áttesszük, hogy kissé meglágyuljon. Gyümölcssalátával vagy friss gyümölccsel kínáljuk.
Forrás: F. Nagy Angéla karcsúsító konyha
|