Az elsavasodás már népbetegség
Az elsavasodás korunk betegsége. A modern táplálkozási szokások, a túl sok stressz, a szervezet elsavasodásához vezet, ami számtalan betegséget és rossz közérzetet okoz.
Savasodás
Testünk, sejtjeink nagy része víz, melynek feladata a tápanyagok, oxigén és egyéb biokémiai anyagok szállítása. Ez a közeg lehet savas vagy lúgos melynek mérésére a ph érték szolgál. Mérésnél az orvosok a vérkép ph értékéből állapítják meg, hogy szervezetünk mennyire savasodott el. Az elsavasodást kezelni kell, mert különböző betegségeket, rossz közérzetet, teljesítőképesség csökkenését okozza.
Az elsavasodás tünetei.
Fáradtság, kimerültség, álmatlanság, fejfájás, szédülés, allergia, asztma, elhízás, szívpanaszok, ízületi gyulladások, daganatok, csontritkulás, gyomorfájás, vese és epekő, a bőrön kiütések, ekcéma, töredezett haj, köröm, szájszag, gyakori megfázásos betegség, kellemetlen szájszag.
Az elsavasodás okai.
·Stressz. A savasodás egyik oka a stressz, mely mérgeket termel, ezáltal az erek összeszűkülnek, oxigénhiányos állapot lép fel, ami súlyos esetben szervi károsodást is okoz. Mielőtt felizgatjuk magunkat, érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban olyan fontosak-e azok a helyzetek, történések, amelyek miatt idegeskedünk.
·Táplálkozás: Másik fő ok a táplálkozás, az étel minősége és mennyisége. Sokszor eszünk önkiszolgáló, gyors éttermekben, és az asztalunkra is sok savképző anyag kerül, amiket tévézés közben is rágcsálunk. Ilyenek a cukor, szénhidrátok, finomított ételek, sok fehérje, állati zsiradék, finomított olaj, margarin, alkohol és a sok kávé.
· Mozgás szegény életmód. A kényelmes élet következtében a szervezet kiválasztó munkája lelassul, ezáltal a salakanyagok lerakódnak az izomzatban a zsír és kötőszövetekben, ami a betegségeket okozza.
Elsavasodás gyógymódja.
1, Tápanyagok helyes megválasztása. Helyezzük előnybe a lúgosító ételeket, és a savasakat szorítsuk háttérbe. Ajánlott a disznóhús, felvágottak, szárított gyümölcsök, margarin, kenyér, fogyasztásának csökkentése. Édesítőszerek helyett inkább xilitet használjunk.
Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, hagymát, hántolt gabonát.
Zöldségek közül érdemes a zöld színűeket választani mert a bennük lévő klorofil, ami a színűket is adja, erősen lúgosító.
2, Méregtelenítő, lúgosító kúrák bevezetése, amelyek jó hatással vannak a szervezet normális működéséhez. Ahhoz, hogy a méreganyagokat lebontsa a szervezet, böjtölésre, intenzív mozgásra, ásványi anyagokra van szükség.
3, Salakanyagok feloldása gyógyteákkal (kamilla, gyermekláncfű stb.) savak semlegesítése ásványi anyagok pótlásával és a salakanyagok eltávozásának segítése lúgos testápolással, lúgos kémhatású fürdőkkel, testápoló szerekkel.
|