Sütés nélkül, gyorsan elkészíthető, cukorbetegeknek és diétázóknak is adható
Hozzávalók:
30dkg kakaós diétás keksz (darálva)
150g vaj
3 tasak zselatinfix
800 gramm natúr joghurt
150 gramm nyírfacukor (vagy porcukor)
1 tasak vaníliás cukor
100ml habtejszín
400 őszibarackbefőtt
1 tasak sárgaszínű torta zselé
néhány szem málna (vagy ribizli) a díszítéshez
A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a darált kekszhez. Sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát, és a kekszmasszát belenyomkodjuk. A zselatinfixet a joghurttal, vaníliás cukorral és tejszínnel összekeverjük. A krém felét a keksz alapra öntjük, rátesszük a lecsöpögtetett és apróra vágott befőttet, amit befedünk a többi krémmel. Tegyük a hűtőbe míg meg nem szilárdul. Közben a tortazselét készítsük el, a tasak hátoldalán található utasítás szerint, öntsük a megszilárdult krémre és tegyük vissza még egy órára a hűtőbe. Végül pogácsaszaggatóval szaggassuk ki a mini tortákat. A tetejét málnával (vagy tetszőleges gyümölccsel) díszítsük.
|