  
	  
	Zserbó 
	Tésztához: 
	35 dkg liszt 
	1 tojás 
	5 dkg xilit vagy nyírfacukor 
	20 dkg ráma margarin 
	1 dl tej 
	1 dkg élesztő 
	1 csg. sütőpor 
	Töltelékhez: 
	15 dkg darált dió 
	15 dkg édesítő 
	20 dkg diétás lekvár 
	Bevonathoz: 
	4 evőkanál kakaó 
	4 evőkanál édesítő 
	5 dkg vaj 
	Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, édesítőt, tojást és sütőport. Jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk. Az első lapot megkenjük lekvárral, majd megszórjuk édesítővel elkevert dióval. erre  a következő lap amire szintén lekvár és dió kerül, végül az utolsó lap. Kicsit (1/2 órát) melegen tartjuk, hagyjuk keleszteni a tésztát, a tészta tetejét kicsit megszurkáljuk, majd sütőben megsütjük, lassú tűznél, míg a teteje egyenletes piros lesz. A megsült tésztát ha kihűlt, bevonjuk a csoki mázzal. Ehhez a kakaót az édesítővel elkeverjük, feltesszük főzni és sűrűsödésig főzzük. A vajat akkor teszem bele, amikor kezd sűrűsödni. Amikor kész bevonjuk a tésztát. 
	Jó étvágyat kívánok! 
	  
	  
	  
	  
 |