  
	Perec házilag
	Hozzávalók: 
	- 
		40 dkg liszt
 
	- 
		25 dkg margarin
 
	- 
		1 cs sütőpor
 
	- 
		2 tk só
 
	- 
		20 dkg reszelt sajt + a tetejére
 
	- 
		3-4 ek tejföl
 
	- 
		2 db tojás a kenéshez
 
 
	Elkészítése: 
	A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, a reszelt sajtot, és a sót. Jól összekeverni, majd a tejfölt is hozzátenni, és összegyúrni. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen. 30 percre hűtőbe tenni pihentetni. 
	A hűtőből kivéve, vékonyra kb. 5 mm-esre kinyújtani, majd perec szaggatóval kiszaggatni. Tetejét felvert egész tojással megkenni, és sajttal megszórni. 
	  
	Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu 
 |