Perec házilag
Hozzávalók:
-
40 dkg liszt
-
25 dkg margarin
-
1 cs sütőpor
-
2 tk só
-
20 dkg reszelt sajt + a tetejére
-
3-4 ek tejföl
-
2 db tojás a kenéshez
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, majd hozzáadni a sütőport, a reszelt sajtot, és a sót. Jól összekeverni, majd a tejfölt is hozzátenni, és összegyúrni. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy jól nyújtható, de ne túl lágy tészta legyen. 30 percre hűtőbe tenni pihentetni.
A hűtőből kivéve, vékonyra kb. 5 mm-esre kinyújtani, majd perec szaggatóval kiszaggatni. Tetejét felvert egész tojással megkenni, és sajttal megszórni.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu
|