Amiért érdemes karalábét fogyasztani
A karalábé a káposztafélék családjához tartozó növény, amely minden fontos tápanyagot tartalmaz, ami a szervezet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. Gazdag vitaminokban (C, B1, B2), rostban (tisztítja és karbantartja a bélrendszert) valamint ásványi anyagokban (kalcium,réz, foszfor,vas, magnézium). Az ásványi anyagoknak és vitaminoknak köszönhetően jó hatással van az idegekre, izomra, csontokra, valamint kiváló gyulladás csökkentő. Mivel kevés zsírt tartalmaz, ezért a fogyókúrázók is nyugodtan beilleszthetik étrendjükbe.
Sok féle képen elkészíthető: levesnek, rántott,rakott,töltött ételekként.
Töltött karalábé diétásan
Hozzávalók:
4 db karalábé
50 dkg darált hús
1 db tojás
petrezselyem, só, őrölt bors,
kevés olaj
tejföl
A karalábét megpucoljuk, a kiskanállal üreget fúrunk bele. A darált húst összekeverjük a tojással, sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel. A húskeveréket a karalábéba töltjük. ne tömjük meg nagyon, mert sütés közben elreped. A kivájt karalábé darabokhoz hozzáadjuk a maradék petrezselymet, és olajon megpirítjuk. Kevés csontlével felöntjük, rátesszük a töltött karalábét és fedő alatt puhára pároljuk.
Tepsiben is süthetjük. Ekkor a tepsit beolajozzuk, erre helyezzük a töltött karalábét, amit meglocsolunk tejföllel s mellé tesszük a kivájt karalábé darabokat.
Tejföllel tálaljuk.
Kalória 469 szénhidrát 33
Jó étvágyat kívánok!
|