Őrizze meg fiatalságát szójával
Minden nő vágya, hogy megőrizze fiatalságát, egészségét, bőre üdeségét. Ha az időt nem is tudjuk megállítani, de az öregedési,folyamatot, lelassíthatjuk. Ehhez fitoösztrogénre növényi hormonokra van szükség. Az egyik leggazdagabb forrás a szója.
A szója a nők testére, lelkére gyakorolt hatását már több orvosi kutatás is bizonyította.
A szójabab Kelet Ázsiában honos legtöbb növényi hormont (izoflavonokat) tartalmazó hüvelyes növény. A növényi hormonok felelősek azért, hogy a bőr több nedvességet raktározzon, több szilárd kötőszövetet építsen fel s ezáltal feszesebb, fiatalabb legyen.
A szója izoflavonok mellett nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, A, E, K és B vitamint, folsavat, szelént ami a sejtek védelmére szolgál, különféle ásványi anyagokat (magnézium, vas) valamint telítetlen zsírsavakat,amelyek támogatják az idegműködést, hormonokat termelnek, fokozzák a zsíranyagcserét.
A szója jótékony tulajdonságai:
§Erősíti immunrendszerünket,fokozza szervezetünk védekezőképességét.
§Fogyasztása csökkenti a mell és petefészekrák az infarktus és az agyvérzés esélyét.
§Csökkenti az érfal áteresztő képességét,növeli a vérerek rugalmasságát, gátolja az öregedésért felelős szabadgyökök szintjét.
§Hormonális hatásuk miatt jól használhatók a csontritkulás (osteoporosis) kezelésében valamint menopauza esetén a kellemetlen tűneteket enyhítésére.
§Emésztést segítő és vérszint csökkentő hatású.
§Ballasztanyagai hatására jóllakottnak érezzük magunkat, felgyorsítja az emésztést, kedvezően hat a koleszterin és vércukor szintünkre.
§Segíti a jó közérzetet.
Szója felhasználása:
A szójabab finomítva tofu formájában, illetve tésztaként, tej, joghurt formájában kerülhet asztalunkra. A szója termékek koleszterin, glutén és laktóz mentesek.
A szójaolaj egészségünk számára fontos telítetlen zsírsavakat tartalmaz, főzéshez vagy saláták ízesítéséhez használhatjuk.
A szója az élelmiszeripar leggyakrabban használt adalékanyaga. Felhasználják joghurtban, fagylaltban, olaját margarinban, húspótlókban,a szójalisztet kenyérben, pékáruban.
|