Tiramisu
Népszerű olasz süti, melynek jelentése: „dobjál fel”, utalva a kávé és kakaó élénkítő hatására.
hozzávalók:
500 g mascarpone
·3 tojás
·3 evőkanál porcukor
·2 dl édes tejeskávé
·1,5 evőkanál kakaópor
·30 db babapiskóta
·30ml amarettó likőr
A mascarponét beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, tojások sárgáját, majd a habbá felvert tojások fehérjét. A tejeskávéhoz hozzáadjuk a likőrt, ebbe forgatjuk egyenként a babapiskótákat. Előveszünk egy lapos tálat (jénait) ebbe helyezünk egy sor folyadékba mártott piskótát, szorosan egymás mellé tesszük őket, és a krém felével megkenjük, majd a következő sor kávés babapiskóta következik, amire a krém másik felét tesszük, végül rászitáljuk egyenletesen a kakaóport.
|