Tiramisu  
	  
	Népszerű olasz süti, melynek jelentése: „dobjál fel”, utalva a kávé és kakaó élénkítő hatására. 
	hozzávalók: 
	500 g mascarpone 
	·3 tojás  
	·3 evőkanál porcukor  
	·2 dl édes tejeskávé  
	·1,5 evőkanál kakaópor 
	·30 db babapiskóta 
	·30ml amarettó likőr 
	A mascarponét beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a cukrot, tojások sárgáját, majd a habbá felvert tojások fehérjét. A tejeskávéhoz hozzáadjuk a likőrt, ebbe forgatjuk egyenként a babapiskótákat. Előveszünk egy lapos tálat (jénait) ebbe helyezünk egy sor folyadékba mártott piskótát, szorosan egymás mellé tesszük őket, és a krém felével megkenjük, majd a következő sor kávés babapiskóta következik, amire a krém másik felét tesszük, végül rászitáljuk egyenletesen a kakaóport. 
	  
 |