  
	1, Diétás Aszalt szilvás süti 
	Hozzávalók 
	4 db. tojás 
	2 dkg kókuszolaj melegítve 
	ízlés szerint xilit  
	1 csipet szódabikarbóna 
	8 dkg kókuszreszelék 
	12 szem aszalt, magozott szilva 
	1 kiskanál vanília őrlemény (elhagyható) 
	Elkészítés 
	1.A tojások fehérjéjét felverjük habnak, beletesszük a szódabikarbónát, majd a tojássárgákat összekeverjük az édesítővel és a vaníliával. A fehérjéhez adjuk és tovább verjük habverővel, hogy jó alaposan összekeveredjen. 
	2.Beleöntjük az olvasztott kókuszolajat és tovább verjük, végül beleöntjük a kókuszreszeléket, majd óvatosan összekeverjük. 
	3.Atepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a kevert tésztát. 
	kb.30 perc alatt megsütjük. 
	  
	----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
	2. Konyakos Aszalt szilvás süti 
	hozzávalók / 6 adag 
	§  250 g aszalt szilva (magozott) 
	§  6 ek konyak (armagnac francia borpárlat) 
	§  600 ml tej 
	§  100 g xilit 
	§  60 g vaj 
	§  8 db tojás 
	§  125 g finomliszt 
	§  1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez) 
	§  1 evőkanál finomliszt (a szilvához) 
	§  3 ek xilit  (a szóráshoz) 
	  
	Elkészítés 
	1.    Az aszalt szilvát meglocsoljuk az Armagnac-kal, és kb. 6 órát állni hagyjuk. 
	2.    A tejet, édesítővel és vajjal állandó kavarás mellett felmelegítjük, míg felolvad.  
	3.    Majd hűlni hagyjuk. 
	4.    Egy tepsit kivajazunk. 
	5.    A tojásokat elkeverjük a 125 g liszttel. A tejes keveréket lassan hozzákeverjük. A masszát a tepsibe öntjük. 
	6.    A szilvákat papírtörlővel leszárítjuk, 1 ek liszttel megszórjuk, majd elosszuk a masszára. 
	7.    Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.  
	  
 |