1, Diétás Aszalt szilvás süti
Hozzávalók
4 db. tojás
2 dkg kókuszolaj melegítve
ízlés szerint xilit
1 csipet szódabikarbóna
8 dkg kókuszreszelék
12 szem aszalt, magozott szilva
1 kiskanál vanília őrlemény (elhagyható)
Elkészítés
1.A tojások fehérjéjét felverjük habnak, beletesszük a szódabikarbónát, majd a tojássárgákat összekeverjük az édesítővel és a vaníliával. A fehérjéhez adjuk és tovább verjük habverővel, hogy jó alaposan összekeveredjen.
2.Beleöntjük az olvasztott kókuszolajat és tovább verjük, végül beleöntjük a kókuszreszeléket, majd óvatosan összekeverjük.
3.Atepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük a kevert tésztát.
kb.30 perc alatt megsütjük.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Konyakos Aszalt szilvás süti
hozzávalók / 6 adag
§ 250 g aszalt szilva (magozott)
§ 6 ek konyak (armagnac francia borpárlat)
§ 600 ml tej
§ 100 g xilit
§ 60 g vaj
§ 8 db tojás
§ 125 g finomliszt
§ 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
§ 1 evőkanál finomliszt (a szilvához)
§ 3 ek xilit (a szóráshoz)
Elkészítés
1. Az aszalt szilvát meglocsoljuk az Armagnac-kal, és kb. 6 órát állni hagyjuk.
2. A tejet, édesítővel és vajjal állandó kavarás mellett felmelegítjük, míg felolvad.
3. Majd hűlni hagyjuk.
4. Egy tepsit kivajazunk.
5. A tojásokat elkeverjük a 125 g liszttel. A tejes keveréket lassan hozzákeverjük. A masszát a tepsibe öntjük.
6. A szilvákat papírtörlővel leszárítjuk, 1 ek liszttel megszórjuk, majd elosszuk a masszára.
7. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük.
|