  
	A kókuszpálma a világ egyik leghasznosabb növénye. Trópusokon nő, ahol minden részét felhasználják. Hozzánk csak a magja a kókuszdió jut el. Nagyon tápláló és vitaminokban (C, E, B1, B3, B5 és B6), rostokban valamint ásványi anyagokban (vas, szelén, kalcium, magnézium stb.)gazdag. 
	A belőle készült kókusztej laktóz mentes, így azok is bátran fogyaszthatják,akik laktóz érzékenyek.  
	Kiváló tulajdonságai miatt hazánkban is igen népszerű. Segít fenntartani a vércukor szintet, megőrzi a bőr  és a véredények rugalmasságát, erősíti a csontokat,megelőzi a vérszegénységet,ellazítja az izmokat, idegeket, segít a magas vérnyomás leküzdésében s az ideális testsúly megőrzésében. 
	  
	Kókusz tej házilag 
	3 bögre kókuszreszelékhez hozzáadok 2 bögre forrásban lévő vizet s együtt forralom néhány percig. Amikor kihűlt, szitán átpasszírozom. Pár napig eláll a hűtőben. 
	A kókusztejből és a maradék kókuszreszelékből fagyit készítettem. 
	  
	Fagyi 
	2 dl tejszínt felvertem, hozzáadtam 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot,a kókusztejet s a kókuszreszeléket. 
	Pár percig főztem mikor kihűlt, mélyhűtőbe tettem és fél óránként átkevertem robotgéppel. Másnapra nagyon finom kémes fagyi lett belőle. 
	  
 |