  
	Artritisz: 
	Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár 
	meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen 
	fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a 
	fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül 
	közlekedtek. 
	 Hólyagfertőzés: 
	 Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. 
	Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését. 
	 Koleszterinszint: 
	 Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl 
	forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a 
	koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. 
	Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését. 
	 Megfázás: 
	 Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet. 
	 Gyomorpanaszok: 
	 A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és 
	megakadályozza a gyomorfekély kialakulását. 
	 Nehéz gyomor: 
	 Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését. 
	 Nátha: 
	 Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit. 
	 Pattanás: 
	 Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások. 
	 Bőrfertőzés: 
	 A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját. 
	 Krónikus fáradtság: 
	 A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása. 
	  
 |