Mascarponés palacsinta
A mascarpone krémsajt szarvasmarha eredetű tejszínből, citromsav hozzáadásával,érlelés nélkül készült sótlan, nyers olasz friss sajt. Édes, sós süteményeknek, egyaránt finom ízt ad.
Hozzávalók
palacsinta tésztához:
4 dl tej
1 ek. cukor (v. édesítő)
15 dkg liszt
1 tojás
2 evőkanál kakaó
krémhez:
10 dkg csoki
1 ek vaj
25 dkg mascarpone
3 ek cukor
2 dl habtejszín
A palacsinta tésztához 2 dl tejet elkeverünk a cukorral, tojással, hozzáadjuk a kakaóport , lisztet és a többi tejet majd félre tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A krémhez a csokoládét, vízgőz felett felolvasztjuk ,a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vajat, majd az olvadt csokit és a mascarponét, majd besszük a hűtőbe amíg a palacsintát kisütjük. Amikor a palacsintákkal elkészültünk, megkenjük a krémmel úgy, hogy a palacsintákat rétegezzük. A palacsinta tetejét is bevonjuk krémmel, tejszínnel díszíthetjük.
|