  
	Mascarponés palacsinta 
	A mascarpone krémsajt szarvasmarha eredetű tejszínből, citromsav hozzáadásával,érlelés nélkül  készült sótlan, nyers olasz friss sajt. Édes, sós süteményeknek, egyaránt finom ízt ad. 
	Hozzávalók 
	palacsinta tésztához: 
	4 dl tej 
	1 ek. cukor (v. édesítő) 
	15 dkg liszt 
	1 tojás 
	2 evőkanál kakaó 
	krémhez: 
	10 dkg csoki 
	1 ek vaj 
	25 dkg  mascarpone 
	3 ek cukor 
	2 dl habtejszín 
	A palacsinta tésztához 2 dl tejet elkeverünk a cukorral, tojással, hozzáadjuk a kakaóport , lisztet és a többi tejet majd félre tesszük, amíg a krémet elkészítjük. A krémhez  a  csokoládét, vízgőz felett felolvasztjuk ,a  tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vajat, majd az olvadt csokit és a mascarponét, majd besszük a hűtőbe amíg a palacsintát kisütjük. Amikor a palacsintákkal elkészültünk, megkenjük a krémmel úgy, hogy a palacsintákat rétegezzük. A palacsinta tetejét is bevonjuk krémmel, tejszínnel díszíthetjük. 
	  
	  
 |