Palóc tökmagos kalács
Hozzávalók
30 dkg liszt
15 dkg Rama
1,5 dl tej
3 mokkáskanál xilit ( vagy más édesítő)
2 dkg élesztő
1 tojás
csipet só
Töltelék
15 dgk tökmag darálva
10-15 dkg Xilit
Kenéshez
5 dkg Rama
1 tojássárga
A lisztet a Ramával elmorzsolom. A tejet a xilittel meglangyosítom, beleteszem az élesztőt és felfuttatom. A liszt közepébe mélyedést teszek, beleöntöm a tojást, a tejes élesztőt, csipet sót és kidagasztom, majd 40 percig kelesztem. Átgyúrom és 25-30 percig kelesztem. Közben megdarálom a tökmagot, összekeverem az édesítővel. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtom, rászórom a tölteléket, meglocsolom olvasztott Ramával. Feltekerem mint a bejglit és még 20-25 percig kelesztem. Rámás tojással kenem meg a tetejét és 30-35 percig sütöm.
|