A túró kitűnő kalciumforrás, foszfortartalma pedig a tejnél is magasabb. A kalcium a csontozat megerősítéséhez, védelméhez nélkülözhetetlen. Minden korban ajánlott.
Epres túrótorta
Gyorsan elkészíthető és nagyon finom.
Tésztához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
Krémhez:
50dkg túró
15 dkg cukor( Én xilitet használtam)
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
4 tojássárgája
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 csomag zselatin
1 csomag torta zselépor
30 dkg eper
A tésztához való anyagokból kerek piskótát sütünk és a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a zselatint. A túrót elkeverjük a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, tojás sárgáját, vaníliás cukrot, simára keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet. A krémet torta formába tesszük és a hűtőben megdermesztjük. Amikor megszilárdult, rátesszük a tortalapra, a tetejét eperrel díszítjük és bevonjuk a zselatinnal, majd visszatesszük a hűtőbe, legalább 1 órára.
Jó étvágyat kívánok.
|