  
	A túró kitűnő kalciumforrás, foszfortartalma pedig a tejnél is magasabb. A kalcium a csontozat megerősítéséhez, védelméhez nélkülözhetetlen. Minden korban ajánlott. 
	Epres túrótorta 
	Gyorsan elkészíthető és nagyon finom. 
	Tésztához: 
	3 tojás 
	3 evőkanál cukor 
	3 evőkanál liszt 
	1 csomag sütőpor 
	Krémhez: 
	50dkg túró 
	15 dkg cukor( Én xilitet használtam) 
	2 csomag vaníliás cukor 
	5 dl tej 
	4 tojássárgája 
	10 dkg vaj (vagy margarin) 
	1 csomag zselatin 
	1 csomag torta zselépor 
	30 dkg eper 
	A  tésztához való anyagokból kerek piskótát sütünk és a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a zselatint. A túrót elkeverjük a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, tojás sárgáját, vaníliás cukrot, simára keverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet. A krémet torta formába tesszük és a hűtőben megdermesztjük. Amikor megszilárdult, rátesszük a tortalapra, a tetejét eperrel díszítjük és bevonjuk a zselatinnal, majd visszatesszük a hűtőbe, legalább 1 órára. 
	Jó étvágyat kívánok. 
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
	  
 |