  
	Túrógombóc 
	50 dkg sovány tehéntúró 
	2 db tojás 
	6 evőkanál búzadara 
	kiskanál só 
	1 evőkanál édesítő 
	2 dl tejföl (1,5%-os) 
	zsemlemorzsa 
	kanál margarin a zsemlemorzsa pirításához. 
	Elkészítés: 
	A túrót villával alaposan szétnyomkodjuk, összekeverjük a tojással, ízlés szerint édesítőszerrel, majd a búzadarát. A tojások fehérjét habbá verjük és a masszához adjuk. A tésztát pihentetjük egy órán át. Addig elkészítjük a morzsát. Egy kisebb lábasban felmelegítjük az olajat és rátesszük a morzsát. Állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Fazékba vizet forralunk. A túrós masszából kis golyókat formálunk és a forró vízben kifőzzük, meghempergetjük a zsemlemorzsában. Fahéjjal esetleg tejfölt is tehetünk rá. Ízletes könnyű ebéd. 
	Adagonként 
	Energia: 540kcal      szénhidrát: 40g 
	  
	Sütőtökös torta naranccsal és dióval. 
	gyorsan elkészíthető, igazi gyümölcs bomba. 
	20 dkg sütőtök 
	1 db narancs 
	4 db tojás 
	5 ek édesítő (Én xilitet használok) 
	5 evőkanál finomliszt 
	1 csg sütőpor 
	10-15 dkg darált dió 
	1 csg vaníliás cukor 
	1 csg csokis puding 
	6 dkg vaj 
	A sütőtököt megsütöm, amikor kihűlt leturmixolom a naranccsal (héjastól) együtt. 
	A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és sütőport, vaníliás cukrot, majd a narancsos tököt és darált diót. A darált dióból egy kicsit félre teszünk. 
	A tojásfehérjét felverjük, és összeforgatjuk a tökös masszával. 
	Sütőpapírral bélelt formára tesszük, ekkor a tetejére szórjuk a maradék diót és megsütjük. 
	Amíg sül, elkészítjük a csokis bevonót. A pudingport a leírtak szerint elkészítem, mikor a tej forr, akkor adom hozzá a margarint és így főzzük sűrűre a krémet, amivel a kihűlt tortánkat díszítjük. 
	  
 |